In addition to obesity, what to eat for good?
KATHMANDU, what stands out for catering to deal with obesity is the best? Daktaraharule states, countries around the Mediterranean people eat
the kind of food nowadays, the food that was too low to be useful for
obesity does.
Now you might wonder that there would enter into the khanchana? According daktaraharuka these countries (Turkey, Greece, part of
italika) diet fruit, sabjiharu and many of the olive Bhotedanda.
Postgraduate Medical Journal daktaraharule wrote to the Mediterranean diet, the lower the risk of heart attack.
So not only is said that these food eating daktaraharu these tarikaharubhanda more good, low fat food, which is recommended.
Nutrition phaidah
According to the Journal of liberation, what to eat, it is very
important, if not that crash dieting is not a sudden change khanapananai
complete.
In this article the main researcher Dr. Asim Malhotra to be, he said, according to the scientific evidence is to be the best Mediterranean cuisine. He emphasized that it is said that we should be given the multitude that they eat nutrient elements khaumna.
The
article also states that after a heart attack, if any man eat of the
Mediterranean diet, it kolestrolalai thaldachana least three times more
effective in the mortuary.
मोटोपन घटाउनका लागी कुन खाना राम्रो ?
काठमाडौं, मोटोपनको सामना गर्नका लागी कुन चाहीँ खानपान सबै भन्दा राम्रो छ ? डक्टरहरूले जनाए अनुसार भूमध्यसागर को आसपासका देशहरूका मानिसहरू जुन प्रकारको खाना खाने गर्दछन, ती खानाहरूले मोटोपन कम गर्नमा निकै उपयोगी हुने गर्दछ ।
अब तपाइँ सोच्नुहोला कि त्यहाँका मानिहरू के खान्छन होला ? डक्टरहरूका अनुसार यी देशहरूमा (टर्की, ग्रीस, इटलीका केही भाग) भोजनमा फल, सब्जिहरू तथा जैतूनको बहुल्यता धेरै हुने गर्दछ ।
पोस्टग्रेजुएट मेडिकल जर्नलमा डक्टरहरूले लेखेका छन कि भूमध्यसागरीय भोजनमा हृदयघात हुने खतरा कम हुने गर्दछ ।
यति मात्र हैन डक्टरहरू भन्छन कि यी भोजन खानपानका ति तरिकाहरूभन्दा अझ बढि राम्रो छ, जसमा बोसो कम हुने भोजनको सिफारिश गरिन्छ ।
पोषक भोजनको फाइदाः
उक्त जर्नलमा भनिए अनुसार कस्तो खाना खाने हो, यो कुरा धेरै महत्वपूर्ण छ, न कि क्र्याश डाइटिङ अचानक पूरा खानपाननै बदल्ने भने हैन ।
यस लेखका प्रमुख अनुसन्धानकर्ता डा. असीम मल्होत्रा हुन, उनले बताए अनुसार भूमध्यसागरीय भोजन राम्रो हुनुमा वैज्ञानिक सबूत रहेको छ । उनी भन्छन कि हामीले मानिसहरूलाइ यो कुरामा जोड दिनु पर्दछ कि उनीहरू पोषक तत्वहरू भएको भोजन खाउँन ।
उक्त लेखमा यो पनि भनिएको छ कि हृदयघात पछि यदि कोही मानिस भूमध्यसागरीय भोजन खान थाल्दछन भने यो खानाले कोलेस्ट्रोललाइ कम गर्नमा तीन गुणा धेरै प्रभावशाली हुने गर्दछ ।
भिडियो हेर्न बक्सको बीचमा क्लीक गर्नुस
भिडियो हेर्न बक्सको बीचमा क्लीक गर्नुस